Wat vonden de kinderen nu eigenlijk zelf van de visuele training?

Veel leer- lees- en concentratieproblemen problemen zijn op een hele bijzondere wijze te verhelpen, namelijk met oogtraining. Maar dit vereist natuurlijk wel een beetje doorzettingsvermogen! Je moet namelijk elke dag minstens 10 minuten oefenen. Onderstaande kinderen mogen terecht trots zijn op zichzelf dat ze hun doel hebben gehaald!

 

Wat vonden de kinderen nu eigenlijk zelf van de training?

 

Loes (10 jaar) uit Didam

Hoi, ik ben Loes en ik ben bij Karin geweest.

Karin helpt heel goed. Maar als je geen doorzetter bent dan zou ik er niet naar toe gaan, want je moet elke dag trainen voor iets dat je wilt verbeteren.

Ik wou het lezen verbeteren en dat is meer dan gelukt! 

Groetjes, Loes van der Velden

 

Anna (11 jaar) uit Babberich

Op school gaat het steeds beter met mij

Ik vond het oefenen niet altijd even leuk. Maar dat hebben we steeds ’s avonds na het eten gedaan. En eigenlijk duurde het ook niet erg lang. Op school gaat het steeds beter met mij. Ook al had ik er niet altijd veel zin in, ik ben wel erg vooruit gegaan met spelling. Ik ben nu klaar en kijk terug op een tijd waarin ik veel heb geleerd.

 

Sam (9 jaar) uit Doetinchem

De oefeningen van Karin waren meestal wel leuk om te doen. Ik zou het vooral volhoeden, want de oefeningen worden steeds makkelijker. Mijn vader had een zelf evenwichtsbalk voor mij gemaakt. Het leukste was dat mijn vader en moeder om de beurt met mij gingen oefenen.

Dankjewel voor je hulp Karin.

 

Corné (14 jaar) uit Elst

Oogtaal heeft me erg geholpen met begrijpend lezen.

 

De oogtraining heeft me erg geholpen met begrijpend lezen. En met hardop lezen. Hier had ik ook moeite mee. De oefeningen zijn niet leuk, maar het resultaat is het zeker waard. Wat wel fijn is dat de oefeningen niet zo lang duurden. Ik ben blij dat ik het gedaan heb.

 

Marieke (45 jaar) uit Brummen

Via google kwam ik op de website van Oogtaal. Ik heb vrijwel meteen een afspraak gemaakt, omdat ik een aantal zaken herkende. Ik had geen idee hoe ik mijn kind kon helpen met beter leren lezen. Na de intake werd het voor mij pas duidelijk wat een training zou kunnen opleveren. Mijn zoon in de brugklas is kort daarna begonnen. We hebben samen geoefend.

 

Later heb ik onze dochter ook laten testen. Bij haar zaten ook nog zaken die verbeterd zouden kunnen worden. En die ik met uitleg zeker herkende, maar waarvan ik nooit had gedacht dat we dat met deze oefeningen zouden kunnen oplossen. Haar schoolresultaten zijn enorm verbeterd! We zijn erg tevreden met de eindresultaten. En met het feit dat de kinderen nu zelfs ook een boek lezen en niet alleen digitaal.

 

Trainingsinformatie

Je traint in de praktijk. Een trainingsles duurt ongeveer 1 uur. Tijdens de trainingen krijg je uitleg over welke oefeningen je thuis doet en op welke wijze je ze doet. Bij elke trainingsles krijg je een op maat gemaakt trainingsschema mee naar huis. Daarin staan de oefeningen uitgelegd en hoe lang een oefening duurt. Maximaal krijg je tien oefeningen. Voor de oefeningen krijg je diverse trainingsmaterialen mee naar huis. Deze worden meegegeven tegen een kleine vergoeding van €10,00 per maand.

Na een maand training kom je terug naar de praktijk en wordt gekeken of er vooruitgang is geboekt. Is er in deze eerste maand géén vooruitgang, dan wordt de training stopgezet. Is er in deze eerste maand wel vooruitgang geboekt, dan kan de training vervolgd worden en kun je ervan op aan dat je binnen de aangegeven termijn klaar bent met de training.
 
Na de tweede trainingsles kom je telkens om de twee maanden terug voor de volgende les. Elke keer wordt gemeten of je vooruitgegaan bent en krijg je weer een nieuw trainingsschema mee. Er worden nieuwe oefeningen gegeven.

De eerste drie maanden ben je thuis ongeveer 20 minuten per dag kwijt aan de oefeningen, daarna ongeveer 10 minuten.

 

Blijvend!

Na een maand trainen wordt getest of je hersenen hebben gereageerd. Zo niet, dan stoppen we de training. Zo wel, dan is succes verzekerd en heb je na de trainingsperiode blijvende vaardigheden om goed te kunnen leren, concentreren en presteren.

 

Vergelijk het met leren lopen, fietsen of zwemmen: eenmaal geleerd dan blijf je het kunnen.

 

 

Broer en zus allebei tegelijk hun diploma!


Maak nu een afspraak voor een visueel-motorisch onderzoek

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

U vindt Oogtaal op:

 

Oogtaal visuele training

Poelwijkerlaan 16

6905 BE Zevenaar

06-16 30 83 88

info@oogtaal.nl

 

Didam, Wehl, Montferland, Doetinchem, 's-Heerenberg, Duiven, Westervoort, Arnhem, Bemmel, Lent, Elst, Nijmegen

 

Oogtaal • Copyright © 2024 • ontwerp: Roos ontwerp