Bijzondere oogtraining zorgt voor optimale revalidatie na een ongeval, herseninfarct of tia.

Hersenbeschadiging

Na een auto-ongeluk, een hartinfarct of een beroerte volgt vaak een revalidatie traject waarin men weer opnieuw leert lopen en praten. Is dat traject achter de rug dan is men in veel gevallen gelukkig weer aardig hersteld. Toch moeten de meesten rekening houden met blijvende klachten. 

Concentratieproblemen

Restklachten na revalidatie 

Niet zelden heeft men na een revalidatie traject nog moeite met concentreren. Men is sneller moe, vergeetachtig, sneller uit balans of men kan minder goed autorijden. Maar ook blijvend moeite hebben met begrijpend lezen en lezen van ondertitels zijn veel gehoorde klachten.

 

Zijn deze klachten het gevolg van een blijvende hersenbeschadiging of het gevolg van bepaald medicijngebruik dan is er niet veel aan te doen. Maar vaak kan men geen oorzaak aanwijzen voor de restklachten. In dat geval kan Visueel-Motorische Training daar juist verbetering in brengen.

 

Dat komt omdat bij een ongeval, hart- of herseninfarct of tia bijna altijd ook het visuele systeem in de hersenen uit balans raakt. In revalidatieklinieken bestaan helaas géén programma’s voor herstel van het aangedane visuele systeem.

 

Oogtaal is onder andere gespecialiseerd in opsporen en behandelen van verstoringen in het visuele systeem. Oogtaal heeft diverse mensen kunnen helpen die kampten met problemen als gevolg van een auto-ongeluk of tia. Via een aantal testen kunnen wij eenvoudig beoordelen of er wat aan te doen is.

 

 “Neem bijvoorbeeld Theo uit Duiven. Hij had na een auto-ongeluk whiplash klachten en enorme concentratieproblemen. Alles wat hij aankeek danste en trilde. Die whiplash werd met fysiotherapie verholpen maar het trillende beeld maakte hem gek en moedeloos. Hij kon hierdoor niet meer werken. Uit het Visueel-Motorisch onderzoek bleek echter dat zijn oogsamenwerking volledig zoek was. Het visuele systeem was volledig uit balans geraakt door de klap van het auto-ongeluk.

 

Oogtraining die bestond uit kijkoefeningen en speciale licht training, waarbij hij dagelijks een aantal minuten naar gekleurd licht moest kijken, heeft hem weer een stabiel beeld gegeven. Binnen een jaar was hij weer aan het werk en dol gelukkig.

 

Maar ook Ans uit Arnhem, zij kon na een tia geen boek meer lezen terwijl dat juist haar grootste hobby was. Ze werd super snel moe na het lezen van slechts een paar regels. Ze had ook veel vaker hoofdpijn, kon het zonlicht niet goed verdragen en had een veel slechter geheugen dan voorheen.

 

Haar totaal uit balans geraakt visueel systeem kon gelukkig met oogtraining worden hersteld. Ze kan nu weer een uur achtereen lezen en kan onthouden waar de tekst over gaat. Ook haar andere klachten zijn sterk afgenomen. Ze voelt zich zekerder en heeft haar levenslust weer terug.”

Visueel-motorisch onderzoek

Personen die kampen met klachten overgehouden aan een ongeval, hartinfarct of beroerte kunnen zich het beste eerst visueel- motorisch laten screenen of oogtraining wat kan opleveren.

Kijk voor onze werkwijze op de homepage en praktijkinformatie.


Maak nu een afspraak voor een visueel-motorisch onderzoek

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

U vindt Oogtaal op:

 

Oogtaal visuele training

Poelwijkerlaan 16

6905 BE Zevenaar

06-16 30 83 88

info@oogtaal.nl

 

Didam, Wehl, Montferland, Doetinchem, 's-Heerenberg, Duiven, Westervoort, Arnhem, Bemmel, Lent, Elst, Nijmegen

 

Oogtaal • Copyright © 2024 • ontwerp: Roos ontwerp